Zabíjačkový prejt se zelím
Suroviny
- 250 g Játra vepřová
 - 250 g Vepřové plíce
 - 250 g Vepřová slezina
 - 500 g Rohlík tukový
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 5 ks Nové koření celé
 - 1 ks Vepřový bok
 - 1 ks Vepřový jazyk
 - 7 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 1 špetka Muškátový ořech
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Majoránka
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 895 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 339.8 mg
 - Draslík 882.2 mg
 - Vláknina 604 mg
 - Vitamín A 604 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bůček, slezinu, jazyk a plíce uvaříme doměkka, poté pomeleme.
 - 
                                2
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme ve vývaru.
 - 
                                3
Játra umeleme syrová a vše smícháme.
 - 
                                4
Přidáme utřený česnek – množství záleží na chuti každého. Přidáme majoránku, sůl a čerstvě nadrcený pepř a nové koření. Množství veškerého koření záleží na chuti strávníků. Dochutíme zázvorem, muškátovým ořechem a tymiánem.
 - 
                                5
Pekáček vymažeme sádlem, přidáme vytvořenou směs a zapečeme na 200 °C až se nahoře utvoří kůrčička.