Uherský guláš
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 250 g Cibule
 - 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Rajčata
 - 30 g Sůl
 - 150 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 2 g Kmín celý
 - 1 g Majoránka
 - 400 g Hovězí maso přední
 - 150 g Paprikové lusky čerstvé
 - 350 g Vepřový bok
 - 30 g Paprika mletá sladká
 - 800 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1242 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 64.3 mg
 - Draslík 665.1 mg
 - Vláknina 7633.6 mg
 - Vitamín A 7633.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.
 - 
                                4
Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.
 - 
                                5
Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.
 - 
                                6
Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.