Irský hrnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 172 g
 - Sodík 64993 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 75.3 mg
 - Draslík 809.9 mg
 - Vláknina 11660.5 mg
 - Vitamín A 11660.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
 - 
                                2
Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.
 - 
                                3
Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
 - 
                                4
Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.
 - 
                                5
Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.
 - 
                                6
Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.
 - 
                                7
Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.
 - 
                                8
Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.