Husarská roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 1335 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 93.7 mg
 - Draslík 280.6 mg
 - Vláknina 2160 mg
 - Vitamín A 2160 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček opláchneme, zcela zbavíme kostí a rozřízneme jej na plát, který rozklepeme doširoka.
 - 
                                2
Hovězí výřez společně s cibulí umeleme, přidáme drcený kmín, pepř, třený česnek, papriku a osolíme. Vše promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám.
 - 
                                3
Plát masa směsí potřeme, maso zavineme, upevníme provázkem a osolíme na povrchu. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, zalijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a doléváme teplou vodou.
 - 
                                4
Měkké, dočervena upečené maso vyjmeme z pekáče. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a provaříme.
 - 
                                5
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme stát na okraji sporáku, až vystoupí tuk na povrch.