Huspenina z vepřového masa
Suroviny
- 500 g Vepřové nožičky
 - 350 g Vepřové koleno
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 5 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Petržel - nať
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 142 g
 - Sodík 295 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 73.3 mg
 - Draslík 680.7 mg
 - Vláknina 23514.8 mg
 - Vitamín A 23514.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, vaříme téměř do měkka.
 - 
                                2
K masu přidáme oloupanou cibuli, očištěnou zeleninu, koření, vaříme do změknutí. Vývar scedíme a doplníme horkou vodou do 1,5l.
 - 
                                3
Vychladlé maso obereme z kostí, vložíme zpět do vývaru, ochutíme octem a povaříme ještě 15 minut. Potom maso umeleme, promícháme s jemně nakrájenou vařenou mrkví a vložíme do formy. Zalijeme scezeným vývarem, promícháme a necháme v chladu ztuhnout.
 - 
                                4
Z povrchu huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme ji na mísu, ozdobíme kroužky cibule a snítkou petrželky.