Hrachová polévka po bavorsku
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 150 g Hrách loupaný
 - 150 g Mrkev kořen
 - 150 g Párky jemné
 - 300 g Vepřové koleno uzené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Hřebíček
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 7 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 119 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 43.1 mg
 - Draslík 363.6 mg
 - Vláknina 13445.2 mg
 - Vitamín A 13445.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách namočíme do studené vody přes noc.
 - 
                                2
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, přidáme hrách i s vodou, pivo, koleno, brambory nakrájené na kostky a koření.
 - 
                                3
Vaříme do změknutí hrachu, pak koleno vyjmeme a dovaříme zvlášť. Uvařené maso obereme do polévky, přidáme párky a provaříme.