Hrachová polévka s uzeným masem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 535.9 mg
 - Vláknina 17283 mg
 - Vitamín A 17283 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách dáme do větší mísy s vodou a necháme stát přes noc.
 - 
                                2
Slijeme vodu, do kastrolu s novou vodou dáme uzené koleno a hrách a asi 1 hodinu vaříme pod pokličkou.
 - 
                                3
Přidáme 4 nadrobno nakrájené řapíky celeru, stejně nakrájenou cibuli, 3 menší na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájené brambory a vaříme cca 2 hodiny, dokud maso i hrách nezměkne. Během vaření odebíráme pěnu.
 - 
                                4
Vyjmeme koleno ven, necháme zchladnout, obereme od kosti, zbavíme tuku a kůže a nakrájíme na kostky.
 - 
                                5
Vrátíme maso do kastrolu, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, sůl, pepř a necháme prohřát.