Hrachová polévka s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 32.9 mg
 - Vláknina 2094.8 mg
 - Vitamín A 2094.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.
 - 
                                2
Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.
 - 
                                3
Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.
 - 
                                4
Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                5
Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.
 - 
                                6
Dosolíme, dopepříme.
 - 
                                7
Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.
 - 
                                8
Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.