Zelňačka s vepřovým kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 606 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 46.4 mg
 - Draslík 105.5 mg
 - Vláknina 5545 mg
 - Vitamín A 5545 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.
 - 
                                3
Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.