Zelňačka s klobásou a červenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 5 g Bobkový list
  • 300 g Zelí kysané
  • 300 g Klobása - Čabajka
  • 20 g Kopr
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 500.6 mg
  • Vláknina 6216.8 mg
  • Vitamín A 6216.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky. Vložíme do teplé vody v hrnci, přidáme kmín, bobkový list a uvaříme brambory do měkka. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, za stálého míchání smažíme do zlatova. Posypeme mletou paprikou, zamícháme a zahustíme polévku. Přidáme zelí i s nálevem, na tenké plátky pokrájenou červenou paprikou. Nakonec do polévky dáme drobně nakrájenou klobásu, nasekaný kopr, promícháme, chvilku povaříme. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou a odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Do hotové polévky vlijeme zakysanou smetanu a promícháme. Podle porci polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu