Uzené vepřové koleno zapečené s bramborami a vejci
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
 - 60 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 120 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vepřové koleno uzené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Tuk
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1093 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 955 mg
 - Bílkoviny 63 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 523.8 mg
 - Draslík 639.1 mg
 - Vláknina 8597 mg
 - Vitamín A 8597 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. 4 natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a maso nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Zapékací mísu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou brambor. Na brambory navrstvíme nakrájená vejce, osolíme, opepříme a přidáme nakrájené koleno. Postup opakujeme, vrchní vrstvu tvoří brambory. Povrch pokapeme tukem z vývaru a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Před koncem pečení zalijeme mlékem smíchaným s 2 rozkvedlanými vejci, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Dopečeme dorůžova.