Gratinované vepřové kotlety Trentino
Suroviny
- 100 g Mozzarella
 - 100 g Šunka dušená
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.07 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 178.6 mg
 - Draslík 390.9 mg
 - Vláknina 154.1 mg
 - Vitamín A 154.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Vložíme je do máslem vymazaného pekáčku.
 - 
                                2
Smetanu zahřejeme, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu a povaříme do zhoustnutí. Okořením špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou, podle potřeby osolíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Do vychladlé omáčky zašleháme vejce a přimícháme na nudličky nakrájenou šunku.
 - 
                                4
Připravenou omáčkou přelijeme kotlety a pokrm zapečeme v rozpálené troubě.