Vepřové kotlety s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 598.2 mg
 - Vláknina 4777.3 mg
 - Vitamín A 4777.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Kotlety po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji a potom je i s výpekem přendáme do kastrolu a mírně opepříme.
 - 
                                2
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a položíme je řeznou plochou na kotlety. Přelijeme je citronovou šťávou promíchanou s cukrem.
 - 
                                3
Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou.