Valonské kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 325 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 1243.5 mg
 - Vláknina 13477.8 mg
 - Vitamín A 13477.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 162.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a přendáme na nahřátou mísu.
 - 
                                2
Na zbylém sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova, vmícháme hladkou mouku a znovu osmahneme. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Vložíme zpět kotlety a zvolna dusíme doměkka.
 - 
                                3
V osolené vodě uvaříme očištěnou petržel a nakrájíme ji na plátky. Osmahneme je na rozehřátém másle a přidáme do hotového pokrmu.
 - 
                                4
Podáváme se špagetami, které před podáváním nakrájíme.