Grilované vepřové kotlety se švestkami
Suroviny
- 90 g Džem švestkový
 - 800 g Kapusta hlávková
 - 800 g Vepřové kotlety
 - 60 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 1610.9 mg
 - Vláknina 8420.8 mg
 - Vitamín A 8420.8 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 244.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z kapusty odstraníme zvadlé listy, rozpůlíme ji, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na širší nudličky. Nudličky opláchneme a necháme okapat. Rošt potřeme olejem. V rendlíku rozehřejeme švestkový džem se sójovou omáčkou s mletým novým kořením a cayenským pepřem.
 - 
                                2
Maso očistíme a grilujeme zhruba 8 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme švestkovou omáčkou.
 - 
                                3
V mezičase smícháme ocet s vodou, solí a mletým černým pepřem. V rendlíku osmažíme chilli papričku s česnekem, vmícháme kapustu, zalijeme octem a zhruba 5 minut dusíme za občasného míchání. Na závěr kapustu odkryjeme a tekutinu necháme vydusit.
 - 
                                4
Grilované kotlety podáváme s kapustou.