Balada z alobalu Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1792 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 1431.7 mg
 - Vláknina 16405 mg
 - Vitamín A 16405 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si dvojitý kus alobalu o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Na stejně silné plátky nakrájíme také klobásu a cibuli. Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Doprostřed každého kusu alobalu dáme polovinu sádla, na něj položíme 3 nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Na brambory položíme plátek masa. Na maso položíme vrstvu klobásy a zasypeme kolečky cibule, osolíme a opepříme. Jako poslední vrstvu položíme navrch plátky slaniny.
 - 
                                3
Oba kusy alobalu pevně zabalíme a spojíme, aby se při pečení neotevřel. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut.