Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou
Suroviny
- 40 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
 - 40 g Šunka dušená
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Strouhanka
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 2 ks Vepřová kotleta s kostí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 144.7 mg
 - Draslík 68.4 mg
 - Vláknina 2014 mg
 - Vitamín A 2014 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
 - 
                                2
Hermelín a šunku nakrájíme na kostičky, vmícháme nasekanou petrželku a směs dáme na kotletu.
 - 
                                3
Kotletu zahneme jakoby na půl a okraje naklepeme, aby se spojily a směs nevytekla.
 - 
                                4
Nyní kotlety opatrně obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji dozlatova.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            