Vepřové řízky s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 108.3 mg
 - Draslík 715.5 mg
 - Vláknina 176.3 mg
 - Vitamín A 176.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je, poprášíme moukou a okraje nařízneme. Maso prudce opečeme po obou stranách na oleji, vyjmeme a osolíme.
 - 
                                3
Do oleje od opékání přidáme máslo, připravené papriky, rajčatový protlak, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
 - 
                                4
Paprikovou směs upravíme na talíře a navrch položíme řízky.