Pečená kýta s bůčkem na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 78 g
 - Sodík 302 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 218.4 mg
 - Draslík 968.1 mg
 - Vláknina 168 mg
 - Vitamín A 168 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu i bůček očistíme, opláchneme a osušíme. Česnek utřeme se dvěma špetkami soli a potřeme jím kýtu. Bůček (bez kostí a kůže) nakrájíme na malé kostky a osolíme špetkou soli. Kýtu s bůčkem dáme do pekáče, podlijeme teplou vodou a pod pokličkou pečeme v předehřáté troubě asi padesát minut. Během pečení maso obracíme, poléváme výpekem a podle potřeby podlijeme teplou vodou. Když je maso měkké, nakrájíme velmi ostrým nožem porce.