Vepřové maso s kaštany
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 300 g Rýže dušená
 - 250 g Zelí hlávkové bílé
 - 520 g Vepřová kýta
 - 220 g Kaštany vodní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 kávová lžička Chilli omáčka
 - 2 ks Šalotka
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 104.1 mg
 - Draslík 1263.7 mg
 - Vláknina 7213 mg
 - Vitamín A 7213 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z vepřové kýty omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme též na nudličky, omyté jarní cibulky a šalotky nakrájíme na kolečka a kaštany pokrájíme na kousky. Omytou červenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme ji na proužky. Zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omyté čerstvé bílé zelí pokrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Maso dáme do mísy a osolíme ho. Pánev wok si rozpálíme, přilijeme 2 lžíce olivového oleje a maso prudce restujeme dozlatova. (Pokud máme menší pánev, opékáme nadvakrát - první dávku dáme do mísy a potom k ní přidáme i restovanou druhou dávku.)
 - 
                                3
Do pánve přidáme další 2 lžíce arašídového oleje a nejdříve cibuli, anglickou slaninu, potom ostatní zeleninu, kaštany a vše krátce osmažíme. Poté přimícháme maso. Směs dochutíme sójovou omáčkou, rýžovým saké a důkladně promícháme.
 - 
                                4
Vepřové nudličky s kaštany podáváme s dušenou rýží a každou porci polijeme chilli omáčkou (asi 1/2 lžičky) podle chuti.