Vepřové maso se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Vepřová kýta
 - 4 kávová lžička Cukr třtinový
 - 5 kávová lžička Olej rostlinný
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Chilli omáčka
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Omáčka švestková
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 387 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 442.2 mg
 - Vláknina 798.3 mg
 - Vitamín A 798.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme.
 - 
                                2
Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké.