Vepřové maso na zelenině a smetaně
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Hrášek
 - 200 g Mrkev kořen
 - 800 g Vepřové maso libové
 - 10 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 400 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 40 g Protlak rajčatový
 - 3.2 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Cibule
 - 1.3 l Voda pitná
 - 2 dl Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 105 g
 - Sodík 691 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 326.7 mg
 - Vláknina 9770 mg
 - Vitamín A 9770 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3408.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.