Grilované medailonky
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
 - 10 g Kmín celý
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Feferony
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Olej olivový extra panenský
 - 4 dl Vývar z hovězích kostí
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 422 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 70.3 mg
 - Draslík 663.9 mg
 - Vláknina 891.7 mg
 - Vitamín A 891.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naporcujeme na medailonky, dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájené feferony, med, citrónovou šťávu, kari koření, na kolečka nakrájený česnek, kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, rukou dobře promícháme a dáme na celou noc na chladné místo marinovat. Na pekáč dáme sádlo, rozehřejeme ho, poté naskládáme medailonky a vložíme do trouby, kde necháme péct 40 minut. Asi 15 minut před dokončením pečení přilijeme do pekáče marinádu a společně ještě dopečeme. Po celou dobu pečení podléváme vývarem.
 - 
                                2
Medailonky podáváme přelité výpekem.