Vepřové maso na zázvoru s kešu oříšky
Suroviny
- 100 g Ořechy Kešu
 - 400 g Vepřové maso libové
 - 100 g Zázvor celý
 - 30 g Koriandr čerstvý
 - 2 ks Citrony
 - 5 ks Chilli paprička
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 71 mg
 - Draslík 503.9 mg
 - Vláknina 9439.5 mg
 - Vitamín A 9439.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2532.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté maso osušíme a pokrájíme na proužky o tloušťce cca 1 cm. V misce si připravíme marinádu: šťávu ze 2 citronů smícháme s rybí a ústřicovou omáčkou a přidáme cukr. Vzniklou směsí přelijeme proužky vepřového masa a necháme 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Oloupaný zázvor pokrájíme na drobné nudličky a namočíme ve studené vodě. Omytou chilli papričku rozkrojíme na polovinu, odstraníme z ní semínka a posekáme na malé kousky. Oloupaný česnek nasekáme na kousky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme šikmo na asi 2 cm široké kousky. Koriandr omyjeme a ze stonků otrháme lístky.
 - 
                                3
Do woku s rozehřátým olejem vložíme pokrájeného vepřové maso, které jsme předtím vyndali z marinády. Masto restujeme asi 5 minut, během restování stále mícháme. Opečené vepřové vyjmeme z woku a odložíme stranou při pokojové teplotě.
 - 
                                4
Do woku nyní vhodíme nasekaný česnek a opečeme ho, potom přidáme kešu oříšky a 1 minutu opékáme. Vložíme ještě maso a zázvor s chilli papričkami. Pečeme 3 minuty, poté zakapeme sójovou omáčkou, zamícháme kousky jarních cibulek a lístky koriandru a ještě 1 minutu restujeme. V průběhu restování směs neustále mícháme.