Vepřové maso s nudlemi a zeleninou
Suroviny
- 300 g Vepřové maso libové
 - 400 g Shiitake houby
 - 200 g Fazole mungo
 - 160 g Nudle Mie
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Kari pasta červená
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Šalotka
 - 6 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.01 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 779 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 54.2 mg
 - Draslík 694 mg
 - Vláknina 10472 mg
 - Vitamín A 10472 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1899.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut.
 - 
                                2
Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky.
 - 
                                3
Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat.