Závitky plněné vepřovým masem
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
 - 100 g Sójové výhonky
 - 100 g Shiitake houby
 - 100 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.12 kávová lžička Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 16 ks Rýžový papír
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 421 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 114.7 mg
 - Draslík 527.4 mg
 - Vláknina 2602.6 mg
 - Vitamín A 2602.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 10.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme vodu, ocet, rybí omáčku, mletý zázvor a cukr, necháme 30 minut stát. Přidáme chilli omáčku.
 - 
                                2
Houby nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na kousky a smícháme se solamylem.
 - 
                                3
0.5 lžičky oleje rozehřejeme ve woku a osmahneme vepřové maso, houby, sójovou omáčku a sójové výhonky 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout. Osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Na čistou pracovní desku položíme plátky rýžového papíru, doprostřed každého plátku položíme trochu vychladlé náplně, plátek zarolujeme a růžky potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                5
100 ml oleje rozehřejeme v pánvi a ze všech stran smažíme závitky dozlatova.
 - 
                                6
Poté podáváme s připravenou omáčkou.