Grilované vepřové řízky na jalovci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 795 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 134 mg
 - Draslík 1013.8 mg
 - Vláknina 5750 mg
 - Vitamín A 5750 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet.
 - 
                                2
Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou.
 - 
                                3
Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem.
 - 
                                4
Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem.