Vepřové maso s květákem po čínsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 33.5 mg
 - Draslík 1751.6 mg
 - Vláknina 20525 mg
 - Vitamín A 20525 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 241.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák rozebereme na růžičky, opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme pokrájené maso a promícháme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme růžičky květáku, ihned je osolíme, aby pustily vodu a rychleji změkly. Květák za stálého míchání smažíme přibližně 5 minut, poté pánev odstavíme.
 - 
                                4
Na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, na něm zprudka osmahneme maso, obalené v Solamylové směsi. Smažíme přibližně 2 minuty, až zbělá, přidáme sójovou omáčku, kmín, papriku a sůl. Nakonec přisypeme osmahnutý květák, dochutíme octem, důkladně promícháme a ihned podáváme.