Vepřové maso s koprem
Suroviny
- 200 g Vepřová kýta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 hrst Kopr čerstvý
 - 1 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 497 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 189.7 mg
 - Draslík 507.2 mg
 - Vláknina 1029 mg
 - Vitamín A 1029 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
 - 
                                2
V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.
 - 
                                3
Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.