Vepřové závitky se žampiony a šalotkou
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 461 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 112 mg
 - Draslík 1412.7 mg
 - Vláknina 4779.5 mg
 - Vitamín A 4779.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso rozporcujeme na dva větší plátky, omyjeme a osušíme, naklepeme. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé rozetřeme pepř a sůl. Plátek masa stočíme stranou s hořčicí dovnitř a zajistíme proti rozvinutí párátky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme. Potom do pánve přilijeme vývar a závitky 20 minut dusíme pod pokličkou na středním ohni.
 - 
                                3
Žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat. Odřízneme kloboučky a rozčtvrtíme je. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Listy salátu omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší nudličky.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme máslo, krátce osmažíme nakrájenou šalotku, pak přisypeme houby a 3 minuty smažíme. Přidáme nakrájený salát, necháme zavadnout, dochutíme pepřem, solí, přilijeme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
 - 
                                5
Závitky podáváme společně se směsí z pánve.