Vepřové závitky na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1057 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 729.9 mg
 - Vláknina 2266.4 mg
 - Vitamín A 2266.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso rozporcujeme na 4 plátky, omyjeme je a osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Olivy vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Petrželku opláchneme vodou a nasekáme najemno. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
V míse rozmačkáme sýr a smícháme ho s petrželkou a olivami, dochutíme majoránkou a rozetřeme na jednu stranu řízků. Plátky masa pevně zavineme a zajistíme proti rozevření párátky.
 - 
                                4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a závitky na něm krátce osmažíme ze všech stran. Pak přilijeme víno, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni 25 minut. Během dušení občas promícháme a v případě potřeby podléváme vínem. Když jsou závitky měkké, dáme je na servírovací talíře, omáčku ještě dochutíme pepřem a solí, a nalijeme jí k závitkům.