Řízky zapečené se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 100 g Mrkev kořen
 - 120 g Párky Frankfurtské
 - 900 g Vepřová kýta
 - 120 g Petržel kořen
 - 50 g Sádlo vepřové škvařené
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 114 g
 - Sodík 492 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 166.7 mg
 - Draslík 1089.3 mg
 - Vláknina 6068.1 mg
 - Vitamín A 6068.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na kolečka, očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, párky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme sádlem, vyložíme cibulí, na kterou naskládáme polovinu řízků, posypeme zeleninou, plátky párků a překryjeme zbylými řízky. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.