Vepřová kýta v chilli medové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 167.5 mg
 - Draslík 882.6 mg
 - Vláknina 472.4 mg
 - Vitamín A 472.4 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce promícháme rozehřátý med, nastrouhanou citronovou kůru, chilli koření a sůl. Maso očistíme a potřeme připravenou medovou marinádou. Vložíme do pekáče, pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
 - 
                                2
Odleželé maso dáme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na střední teplotu pečeme zhruba hodinu. Během pečení maso obracíme a potíráme zbylou marinádou.
 - 
                                3
Hotové maso necháme pod alobalem odležet, poté šikmým řezem krájíme na plátky.