Vepřová kýta na zázvoru II
Suroviny
- 200 g Sádlo škvařené
 - 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Masový vývar
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Vepřová kýta
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 77643 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 172.8 mg
 - Draslík 772.6 mg
 - Vláknina 1273.2 mg
 - Vitamín A 1273.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sádlo rozpustíme a vmícháme do něj všechno koření, špetku soli a česnek. Směs vmasírujeme do masa a necháme chvíli odpočinout. Rozehřejeme pánev, na které ze všech stran zatáhneme maso. Maso dáme do pekáče, polijeme zbytkem směsi a podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a pečeme při 120 stupních Celsia asi 3 hodiny. Poté pekáč odklopíme a pečeme na 180 stupňů ještě 15 minut do zlatova.
 - 
                                2
Maso vytáhneme na talíř a nakrájíme na plátky. Do výpeku přidáme trochu vývaru a zahustíme lžící hladké mouky.