Brambory plněné masem a rajčaty
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 175 g Vepřové maso mleté
 - 100 ml Víno bílé
 - 2 ks Rajčata
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 12 ks Brambory
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 1375 mg
 - Vláknina 15764.2 mg
 - Vitamín A 15764.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.
 - 
                                2
Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.
 - 
                                4
Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.