Domácí ravioli se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cibulka jarní
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 3 g Sůl
 - 220 g Mascarpone
 - 35 g Sýr Parmezán
 - 20 g Šalvěj čerstvá
 - 80 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 759 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 253.9 mg
 - Draslík 417.9 mg
 - Vláknina 6137.5 mg
 - Vitamín A 6137.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si těsto z mouky, vajec, oleje, vody a špetky soli. Zabalíme je do fólie a dáme na 15 minut do chladničky.
 - 
                                2
Náplň: Najemno nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty, poté přidáme mleté maso, průběžně promícháváme a smažíme asi 4 minuty dohněda. Všechna tekutina by se měla odpařit. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Maso odstavíme a po vychladnutí do něj zamícháme vejce.
 - 
                                3
Z těsta rozválíme na mírně pomoučeném vále velmi tenkou placku. Velkým ostrým nožem ji nakrájíme na čtverce o straně asi 6 cm. Polovinu čtverců lehce potřeme vodou a na každý položíme lžičku náplně. Navrch upravíme druhý čtverec těsta a okraje pevně stiskneme k sobě. Postup opakujeme, až spotřebujeme všechno těsto a náplň. Hotové ravioli rozložíme v jedné vrstvě na mírně pomoučený pečicí plech.
 - 
                                4
Omáčka: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mascarpone a mícháme při střední teplotě, až se sýr rozpustí. Potom do omáčky vmícháme strouhaný parmazán a nakrájenou šalvěj, průběžně promícháváme a asi minutu opatrně zahříváme.
 - 
                                5
Ravioli postupně vaříme asi 5 minut ve slané vodě. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.