Karbanátky plněné datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 169.3 mg
 - Draslík 685.1 mg
 - Vláknina 4500.9 mg
 - Vitamín A 4500.9 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mletého vepřového masa vmícháme mletý kardamom, nadrobno nakrájené čerstvé datle, rozemletý hřebíček, zázvor, šťávu z limetky a čerstvou mátu. Přidáme syrové vejce. Z dobře promíchané masové směsi vytvoříme 8 karbanátků, které uložíme do chladu a necháme 30 minut odpočívat.
 - 
                                2
Karbanátky pak smažíme na středně horké pánvi s rozpáleným olivovým olejem asi 15 minut, kdy by měla při této přípravě vytékat z karbanátků růžová až čirá šťáva. Během smažení karbanátky dle potřeby obracíme, tak aby nedošlo k jejich spálení na povrchu.