Papriky plněné masem a rýží
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 750 g Rajčata
 - 200 g Rýže dušená
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 300 g Vepřové maso mleté
 - 10 g Cukr moučkový
 - 20 g Solamyl - bramborový škrob
 - 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 50 ml Voda pitná
 - 6 ks Paprika zelená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1249 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 69.3 mg
 - Draslík 939.2 mg
 - Vláknina 11558.3 mg
 - Vitamín A 11558.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osolíme, opepříme, opaprikujeme, důkladně promícháme a smícháme s dušenou rýží. Papriky u stopky odřízneme, zbavíme jádřinců a naplníme masovou směsí.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a povaříme asi 15 minut. Rajčata rozšťoucháme, osolíme, trošku osladíme, přidáme plněné papriky a podusíme 30 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Máme-li omáčku řídkou, zahustíme ji solamylem. Do hotového pokrmu přimícháme smetanu a podáváme s vařenými bramborami.