Baklažány plněné masovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1080 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 589.2 mg
 - Vláknina 17727.5 mg
 - Vitamín A 17727.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme. Strouhanku nasypeme do mléka a necháme nasáknout. Všechny suroviny spolu promícháme a do masové směsi zapracujeme jedno vejce.
 - 
                                2
Baklažány (lilky) oloupeme, rozřízneme napůl, vydlabeme dužinu, naplníme masovou směsí a vyskládáme do pekáčku s roztaveným máslem. Podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme zvolna asi 30 až 35 minut.
 - 
                                3
Baklažány rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým pečivem.