Vepřové maso zapečené s kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1075 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 698.7 mg
 - Vláknina 24181 mg
 - Vitamín A 24181 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut.
 - 
                                3
Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.