Bulharské karbanátky z mletého masa se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 156.6 mg
 - Draslík 636.1 mg
 - Vláknina 889.8 mg
 - Vitamín A 889.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na malé kostičky. V míse oba druhy masa opepříme, osolíme, důkladně promícháme s trochou vývaru a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté k masu přidáme nakrájenou cibuli a sýr, vše důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme menší karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a v něm karbanátky osmažíme.