Těstoviny s boloňskou omáčkou
Suroviny
- 400 g Těstoviny konzumní
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Pažitka
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 619.9 mg
 - Vláknina 4341.4 mg
 - Vitamín A 4341.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony opláchneme studenou vodou, necháme je v sítu okapat a potom je nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželku a pažitku opláchneme vodou a okapané najemno nasekáme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dozlatova mleté maso. Pak přidáme plátky žampionů a nakrájenou cibuli, promícháme a krátce smažíme. Do směsi přidáme rajčata a dochutíme ji tymiánem, chilli kořením, pepřem a solí. Na mírném ohni za občasného míchání necháme 10 minut vařit.
 - 
                                4
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, pak je slijeme a necháme okapat.
 - 
                                5
Okapané teplé těstoviny rozdělíme na talíře, přidáme k nim směs z pánve, posypeme nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.