Kukuřičné listy plněné mletým masem s kukuřicí
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 20 g Sůl
 - 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Vepřové maso mleté
 - 200 g Hovězí maso mleté
 - 100 g Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 8 ks Bazalka
 - 2 ks Kukuřice
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 2071 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 143.3 mg
 - Draslík 463 mg
 - Vláknina 2128.3 mg
 - Vitamín A 2128.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme vepřové a hovězí mleté maso, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, mletý kmín, protlak, nakrájenou bazalku a důkladně propracujeme.
 - 
                                2
Použijeme kukuřici se zabarvenými a nepotrhanými listy. Oddělíme je od klasů a omyjeme ve vodě a necháme cca 30 minut namáčet. Poté listy stočíme do kornoutů a konce přehneme dovnitř. Masovou směsí kornouty opatrně naplníme a přemístíme do mírně vymaštěné pánve. Vložíme do trouby předehřáté na max. 185 °C a pečeme 8-10 minut. Kukuřičné klasy povaříme ve vodě se špetkou soli, cukru a máslem cca 15 minut. Po vyjmutí pokrájíme na špalíčky vysoké cca 3-4 cm. Těsně před podáváním krátce prohřejeme v použité vodě.
 - 
                                3
Na rajčatovou omáčku nasekáme konzervované tomaty, smícháme s nastrouhaným česnekem, chilli omáčkou a špetkou soli.
 - 
                                4
Kukuřičná kolečka rozdělíme na talíře a na ně položíme masové kornoutky. Doplníme omáčkou a ihned podáváme.