Vepřová panenka na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 554 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 873.3 mg
 - Vláknina 3161.3 mg
 - Vitamín A 3161.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 3cm. Plátky přitiskneme dlaní k pracovní ploše, osolíme je, opepříme a potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omyté jablko rozkrájíme na osminky a odstraníme jádřinec. Cibuli a jablko podusíme na přepuštěném másle (3 lžíce) doměkka, vyjmeme z pánve a udržujeme horké.
 - 
                                3
Na stejné pánvi opečeme plátky masa po obou stranách, přidáme máslo a pod pokličkou zvolna dusíme 3 minuty. Nakonec maso posypeme majoránkou. Přidáme cibuli s jablky a směs znovu dusíme pod pokličkou asi 2 minuty.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na talíře.