Špízy z panenské svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 426 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1152 mg
 - Vláknina 9018 mg
 - Vitamín A 9018 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme tuku a blan, nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, sůl, pepře, papriku a majoránku. Ve směsi marinujeme maso asi 20 minut, při pokojové teplotě. Během marinování maso několikrát obrátíme.
 - 
                                2
Papriky očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na 4 cm velké plátky. Malé cibulky oloupeme.
 - 
                                3
Maso necháme okapat. Na čtyři jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, papriku a bobkový list.
 - 
                                4
Špízy opékáme na horkém roštu, asi 6 minut po každé straně. Hotové špízy upravíme na talíře a ihned podáváme.