Medailonky z panenky s jablky a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 716 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 220.7 mg
 - Draslík 1343.8 mg
 - Vláknina 6414.8 mg
 - Vitamín A 6414.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zakapeme trochou piva a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Z vajec, zbylého piva a hladké mouky umícháme těstíčko. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Plátky jablek namáčíme do těstíčka a smažíme na oleji (2 lžíce oleje) na pánvi.
 - 
                                3
Připravené medailonky osmahneme na zbalém oleji po obou stranách, přendáme na talíř a přikryjeme.
 - 
                                4
Ve výpeku osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.
 - 
                                5
Medailonky upravíme na talíře a podáváme s kolečkem osmaženého jablka a se žampiony.