Mandlové medailonky s pepřovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 100 g Majonéza
 - 800 g Vepřová panenka
 - 100 g Mandle plátky
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 962 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 939 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 172.2 mg
 - Draslík 1616.7 mg
 - Vláknina 5630.4 mg
 - Vitamín A 5630.4 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omyté vepřové panenky nakrájíme medailonky, osolíme je a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlích.
 - 
                                2
Medailonky pečeme po obou stranách na oleji na pánvi dozlatova.
 - 
                                3
Příprava omáčky: Omytá rajčata zbavená semínek nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou a smetanou. Osolíme, okořeníme drceným zeleným pepřem a nasekaným koprem. Omáčku přelijeme přes očištěné, nahrubo nakrájené okurky.
 - 
                                4
Medailonky podáváme s omáčkou a čerstvým bílým pečivem.