Vepřová panenka plněná krevetami
Suroviny
- 120 g Krevety tygří - loupané
 - 400 g Vepřová panenka
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 100 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 0.5 ks Zelí čínské
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Kukuřice mražená
 - 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 614 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 135.5 mg
 - Draslík 814.4 mg
 - Vláknina 4539.8 mg
 - Vitamín A 4539.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou panenku rozklepeme na plátky, osolíme a opepříme. Na maso položíme plátky sýru a na ně plátky šunky. Na šunku položíme listy omytého čínského zelí a očištěné a omyté krevety. Plátky svineme do rolády, dobře upevníme a propíchneme špejlí.
 - 
                                2
Připravené rolády opečeme na pánvi na rozpáleném oleji po všech stranách a potom je dáme zapéct do trouby.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a do pánve přidáme kukuřici, hořčici a přilijeme smetanu. Vše krátce povaříme.
 - 
                                4
Plněnou panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.