Vepřová panenka na koňaku
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
 - 200 g Chřest bílý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 ml Martell cognac
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Rozmarýn čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 701 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1257.9 mg
 - Vláknina 7577.3 mg
 - Vitamín A 7577.3 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou vepřovou panenku zalijeme koňakem a necháme nejméně 1 hodinu marinovat.
 - 
                                2
Potom maso nakrájíme na nudličky a spolu s plátky česneku zprudka opečeme na části oleje. Přidáme očištěný chřest, oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a přilijeme trochu sójové omáčky. Vše znovu osmahneme.
 - 
                                3
Očištěnou, na silnější kolečka nakrájenou cuketu opečeme na oleji, přidáme omytá, nakrájená rajčata, rozmarýn a nakonec loupaná rajčata. Chvíli povaříme a podáváme k hotovému masu.