Vepřová panenka na kokosu
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 25 g Zázvor celý
 - 5 g Kurkuma
 - 20 g Chilli paprička
 - 250 g Cibulka jarní
 - 5 g Garam masala
 - 160 g Paprika červená
 - 750 g Vepřová panenka
 - 400 g Passata (drcená rajčata)
 - 60 g Kokos strouhaný
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1006 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 1352.1 mg
 - Vláknina 10070.2 mg
 - Vitamín A 10070.2 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.4 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Marináda: smícháme strouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, drcený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Nakrájené maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme a necháme 2 hodiny v chladničce marinovat.
 - 
                                2
Rozpálíme wok přilijeme olej a počkáme, až se rozehřeje. Vložíme maso a 5 minut je zprudka opékáme, až je opečené.
 - 
                                3
Přimícháme nakrájené cibulky, mícháme je a smažíme 8 minut. Přidáme nudličky červené papriky, mícháme, potom přidáme rajčata, kokos
 - 
                                4
a odměřené množství vody. Přikryjeme a 15 minut velmi zvolna dusíme, aby maso změklo.
 - 
                                5
Přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř. Před podáváním ozdobíme snítkami koriandru.